Breddinförande

Regionsövergripande produktionsplanering

Genom att breddinföra produktions- och kapacitetsplanering kan en region optimera resursanvändningen, minska väntetider och förbättra patientnöjdheten. Genom en standardiserad och strukturerad planering och uppföljning kan regionen åstadkomma effektivare vårdleveranser, kostnadsbesparingar och en bättre arbetsmiljö för personalen.

hero-test2
region-värmland-logo-white
region-norrbotten-logo-white
region-stockholm-logo-white
region-skåne-logo-white
region-västerbotten-logo-white
region-örebro-logo-white
region-östergötland-logo-white

GOLI

Smidigt och lättarbetat system – börja enkelt och avancera sedan

Vårt smidiga och lättarbetade system för dig som behöver planera effektivt i alla led och vill ha överblick över verksamheten.

settings_24px

Produktionsplanering

Verksamhetsnära och automatiserad produktionsplanering som ökar effektiviteten och styr mot målen.

orange flow

Patientflödesanalys

Verksamhetsnära och automatiserad produktionsplanering som ökar effektiviteten och styr mot målen.

Icon (Stroke)-1

Automatiserad statistik

Verksamhetsnära och automatiserad produktionsplanering som ökar effektiviteten och styr mot målen.

Så förenklar systemet för en produktionsenhet

GOLI system stöttar i att optimera användningen av tillgängliga resurser, vilket leder till förbättrad arbetsflöde och högre effektivitet. Genom att noggrant schemalägga och organisera vårdinsatser kan enheten minska väntetider för patienter och säkerställa att personal och utrustning används på bästa sätt. Detta hjälper också till att förhindra överbelastning av vårdpersonal och bidrar till en mer balanserad och hållbar arbetsmiljö.

Group 558

Behovsplan

Grunden i planeringen är att göra en behovsanalys. Det innebär att analysera data och upptäcka trender i verksamheten över en längre tid. Utifrån behovsanalysen kan en behovsplan skapas. Behovsplanen hjälper vårdenheten att förbereda sig bättre för kommande vårdbehov, vilket leder till ökad effektivitet, bättre patientvård och en mer balanserad arbetsbelastning för personalen. Behovsplanen visar en översiktlig bild över behovet som finns och hur behovet varierar över året.

Group 562

Vårdavdelningar

Vi tror på att arbetet med produktions- och kapacitetsplanering fungerar optimalt om det sker i den kliniska vardagen, på avdelningarna. Där kan personal ta ägarskap över produktionen och få direkt återkoppling på justeringar i verksamheten.

Group 561

Uppföljning

Ett välfungerande arbetssätt bygger på systematiserad uppföljning och förbättring av processer. Med hjälp av grafer och nyckeltal kan personalen direkt se om utfallet blir som planerat. En gapanalys visar en överblick över hur kapaciteten förhåller sig till behovet.

Vi hjälper dig att komma igång med din planering och styrning

Steg 1

Behovsplan och analys

Första steget i kedjan är att göra en behovsanalys. Det innebär att med hjälp av grafer och olika nyckeltal analysera data och upptäcka trender i verksamheten över en längre tid.

Med hjälp av behovsanalysen kan en behovsplan skapas. Behovsplanen visar en översiktlig bild över behovet som finns och hur behovet varierar över året.

steg-för-steg
system

Steg 2

Produktionsplan

När behovet är planerat kan den balanserade planen skapas. Med hjälp av olika dagtyper läggs en planering på dagsnivå och den planerade produktionen fördelas ut på varje dag och summeras sedan ihop till ett produktionsmål. Produktionsmålet är det mål som beräknas att utföras med de resurser som finns tillgängliga.

steg-för-steg
system

Steg 3

Resursplan

I behovsplanen och i den balanserade planen kan resurser fördelas ut för att beräkna antal resurstimmar baserat på vilket behov eller vilken kapacitet som det finns av olika resurser.

steg-för-steg
system

Steg 4

Uppföljning

När all planering är utförd följs planeringen upp genom att ta hjälp av grafer och nyckeltal för att se om utfallet blir som planerat. En gapanalys visar en överblick över hur kapaciteten (den balanserade planen) förhåller sig till behovet. Det är också möjligt att fördjupa sig i olika sorters produktionsdata samt se hur produktionen utförs på en timnivå över tid.

steg-för-steg
system
steg-för-steg
steg-för-steg
steg-för-steg
steg-för-steg

“Vi ökade antalet skrivna diktat väldigt mycket redan veckan efter vi började använda GOLI. Förbättringen har varit stabil över tid och även om vi har gjort några andra mindre förändringar i verksamheten kan dessa inte förklara den stora ökningen”

Anna Wahlén, Region Värmland
testimonials-1

“Innan GOLI fick vi bara data en gång i veckan, medan vi nu direkt på morgonen kan se vad som hände igår – det är en stor vinst!”

Maria Bergkvist, Region Norrbotten
testimonials-4

“Nu kan vi med utgångspunkt från vad som tidigare utförts sätta realistiska mål, ner på individnivå. Den data som vi kan få från journalsystemen täcker inte våra behov. Med GOLI kan vi enkelt visualisera våra planer och utfallet, något som även hjälpt oss att öka produktionen”

Christina Källström, Region Värmland
testimonials-5

GOLI i siffror

GOLI används av fler än 150 kliniker i över 50% av landets regioner. Fler än 10 000 produktionsplaner och 40 000 visualiseringar stöttar vården i planering och styrning.

150 +

kliniker

50 %

av landets regioner

10000 +

produktionsplaner

40000 +

visualiseringar

Integrationer

Flexibla integrationer – skräddarsydda för er verksamhet

GOLI har integreringar mot ett stort antal system som används inom vården och är förberett för att enkelt och snabbt bygga kopplingar mot fler om behovet finns.

dedalus
webdoc
tietoevry
cambio-logo
sectra